T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - İzmirlioğlu İlkokulu

Haberler

Ara

Kdz Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Psikososyal Destek Birimi aracılığıyla öğretmenlerimize yönelik DEHB/Özel Öğrenme Güçlüğü öğretmen eğitimi verilmiştir.Katılım sağlayan öğretmenlerimize ve eğitimci Neslihan Özdil e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

2022 - 2023 Eğitim öğretim yılı itibariyle Okul Sağlığı Çalışmaları bünyesinde İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli personeller tarafından 2022 - 2023 yılında okulumuzda eğitim öğretime devam eden ( İŞİTME TARAMA FORMU'NDA İZİN VEREN VELİLERİN ) 1. sınıf öğrencilerimize yönelik İşitme tarama testleri okulumuza ait güçlendirme kararı olduğu için eğitim öğretime bu yıl içinde devam ettiğimiz Atatürk Ortaokulu binasında 01.12.2022 tarihi itibariyle başlamıştır.

Ock

 

Değerler Eğitimi Kapsamında Ocak ayında değerimiz "DÜRÜSTLÜK". Değerler eğitimi çalışmamızı yürüten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Tuğba ERSİN EZRİK ve Rehberlik Öğretmenimiz Arzu KALINCI DÜNYA süreçte aktif rol alarak çalışmamıza büyük destek sağlamaktadırlar.

 

Toplumsal yapının düzenli ve sağlıklı şekilde oluşturulması ve devam ettirilmesi için değerler oldukça önem taşıyor. Toplumu oluşturan tüm bireylerin ortak ve olumlu değerlere sahip olması, o toplumun gelişmişlik seviyesini ve toplumsal yapının sağlıklı şekilde işlemesini doğrudan etkiliyor. Toplumun bu ideal ve doğru değerlere sahip olması, tarihte de daha kalıcı bir yere sahip olmasını ve daha başarılı nesiller yetiştirmesini sağlıyor. Sonuçta yalnızca yazılı ve hukuki kurallar ile, hiçbir ahlaki değere sahip olmadan, huzurlu bir toplum hayal etmek de mümkün olmuyor. Bu değerlerin toplumun tüm fertlerine doğru şekilde aktarılması ise, her konuda olduğu gibi, eğitim ile mümkün oluyor. Eğitim sistemi, ideal bir toplum oluşabilmesi için, hem evrensel hem de kültürel değerleri bireylere aktarmakta oldukça önemli rol oynuyor. Bunun başarılı şekilde gerçekleşmesi ise, hâlihazırda okulumuzda da uygulanmakta olan değerler eğitimi ile mümkün olmaktadır.

 

Okullarımız çocukların ahlaki gelişimine katkıda bulunacak ve karakterlerinin sağlam şekilde oluşmasını sağlayacak değerleri aktarma konusunda da sorumluluk alıyor. Çocukların mevcut toplumsal ve evrensel değerleri benimsemesi ve yeniden üretebilmesi, okulumuzda da aktif olarak uygulanan değer eğitimi etkinlikleri ve değerler eğitimi proje örnekleri ile mümkün oluyor.

 

Ock

 

Okulumuzda yürütülen Eko Okul projesi kapsamında plastik kapak toplama kampanyasına başladık. Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olan Ekolojik Okullar proje çalışmasının öğrencilerimizde oluşturduğu güzel yansımalar bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimizin gereksinimleri ve bireysel farklılıklarını dikkate alarak onların motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişimini destekleyecek, öz bakım becerilerini kazandıracak, sevgi, saygı, iş birliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi duygu ve davranışları içerecek şekilde planlanmış ve etkinlikler başarıyla gerçekleştirilmiştir. Etkinlikler oyun temelli düzenlenerek uygulanmaktadır. Etkinlikler sonucunda hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışları geliştirilmesine yönelik hedefler gerçekleştirilmektedir.

 

            Etkinliğimizin amacı engelli bir bireye tekerlekli sandalye edindirmektir. Yoğun ilgi ile başlayan çalışmamız hedef sayı tamamlanana kadar devam edecektir. Velilerimizin verdiği destekler için şükranlarımızı sunarız.

 

Ock

 

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında okulumuza kazandırdığımız kütüphanemiz son düzenlemelerin ardından 2021/2022 eğitim-öğretim yılı 2. Döneminde öğrencilerimizin kullanımına açılacak. Sanal kitaplara erişim sağlanabileceği, 1-2. Sınıflar, 3-4. Sınıflar, Okulöncesi ve İngilizce bölümleri olan kütüphanemizin tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Kütüphane çalıştay ekibimizde görev alan Okul Müdür Yardımcılarımız Ekrem Zeki UZUN ve Serdar YILDIRIM'a, Okul Rehber Öğretmenimiz Arzu KALINCI DÜNYA' ya, Sınıf Öğretmenlerimiz Şener KARABİNA, Özlem GELİŞLİ, Linda ARSLAN'a teşekkür ediyoruz. Ayrıca kitap toplama kampanyamıza destek veren tüm velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Dijital dönüşümün yaşandığı çağımızda, internetin her şeyi bildiği yanılgısı kütüphaneleri bir süre yalnızlığa mahkûm etti. Oysa dünya ne kadar değişirse değişsin, kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Bugün, tüm dünyada kütüphanelerin geçirdiği dönüşüm son derece sevindiricidir. Kütüphaneler artık tozlu rafları olan kitap müzeleri değil, birer yaşam alanı olarak karşımıza çıkıyor. Dijital koleksiyonlarla, her yaşa ve gruba hitap eden etkinliklerle birer cazibe merkezi hâline geliyor. Ayrıca kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbidir. Projemizin, tüm okullarımızda bu kalbin güçlü bir şekilde atmasına vesile olacağına inanıyoruz. 81 ilimizde, hem kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılacak hem de hâlihazırdaki kütüphane içerikleri zenginleştirilecektir.

 

Kütüphanelerden beslenen öğrencilerimizin en büyük kazanımı gerçek bilgiyi ayırt eder hâle gelmeleridir.

 

Ock

 

Değerli velilerimiz, Değerler Eğitimi Kapsamında Kasım ve Aralık ayını kapsayacak "YARDIMLAŞMA" değerimiz amacı ile yürütülen proje çalışmamız tamamlanmıştır. "EŞYALARINI PAYLAŞ ARKADAŞINLA YAKINLAŞ" projemiz ile Güneydoğu bölgesinde iletişim sağladığımız 2 okulumuzun öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmıştık. Değerler eğitimi çalışmamızı yürüten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Tuğba ERSİN EZRİK ve Rehberlik Öğretmenimiz Arzu KALINCI DÜNYA süreçte aktif rol aldılar. 4/A Sınıfı öğrencileri İdil Ela UZUN, Baran Ata DEMİR, Arınberk SEVİM, Çınar DEMİR, Elvin TÜRK proje yürütücü öğrenci grubumuzdu ve çok başarılı bir çalışmaya imza attılar. Toplanan yardımlar paketlenerek 16.12. 2021 tarihinde kargoya teslim edildi. Kargolarımızın karşı tarafa ulaştığını büyük bir memnuniyetle öğrendik. Kıymetli velilerimiz, desteğiniz ve yardımlarınız için şükranlarımızı sunuyoruz. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu ulvi görevi yerine getirdikleri için İzmirlioğlu ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Ock

 

4/G Sınıfı 1. Dönem Fen Bilimleri çalışmalarında Fahrettin TOPUZ yönlendirmesi ile Fen Bilimleri dersinde Basit Elektrik Devreleri çalışması etkinliği gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz " Basit Elektrik Devreleri " teması, " Basit elektrik devresini oluşturan devre elemanlarını işlevleri ile tanır ", " Çalışan bir elektrik devresi kurar ", "Evde ve okuldaki elektrik düğmelerinin ve kabloların birer devre elemanı olduğunu bilir." kazanımları ile ilgili olarak çalışmalarını yürütmüştür. Öğretmenimizin açıklamaları ve anlatımı ile konuyu öğrendikten sonra daha iyi yaşanılabilir bir çevre için enerji kaynaklarımızın tasarruflu olarak kullanılmasının önemi üzerinde duruldu. Ayrıca konuyla ilgilenen sivil toplum kuruluşları temel düzeyde tanıtıldı. Bu sürecin çevreye olan katkıları vurgulandı. Sayılan devre elemanları kullanılarak Basit Elektrik Devresi oluşturuldu. Etkinlikte öğrencilerin yaşam için gerekli kaynakları, kaynakların tasarruflu kullanımına yönelik bilgi ve becerileri kazanmaları amaçlanmıştır. Etkinlik sürecinde öğrenciler, hem çok keyif almış, hem de güzel bir etkinlik ortaya çıkarmışlardır.

 

Etkinlik için Fahrettin TOPUZ öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. 

 

Ara

 

3/A, 3/D, 4/H Sınıflarımız, sınıf öğretmenleri aynı zamanda okulumuz Ekolojik Okullar Projesi yürütücüsü öğretmenlerimiz Şadiye ÇAKIR, Figen ÖZCAN,Şener KARABİNA ve Özlem GELİŞLİ rehberliğinde 10 Aralık 2021 Cuma günü Kdz. Ereğli Belediyesi Atık Toplama Sahası Gezisi gerçekleştirildi. Gezi, tanıtım ve çalışma amaçları konusunda Çevre Mühendisi İlkay KAYNAK hanımın katkıları için ayrıca teşekkür ediyoruz.

 

Eko Okullar yıllık çalışma planına uygun olarak, öğrencilerimiz "Doğada Hayat" ünitesinde "Doğayı ve çevresini temiz tutma konusunda duyarlı olur. ", " Geri dönüşümü yapılabilecek maddeleri ayırt eder." kazanımıyla ilgili olarak çalışmalarını yürütmüştür. Öğretmenlerimiz gezi çalışması ile açıklamaları ve anlatımı ile konuyu öğrendikten sonra daha iyi yaşanılabilir bir çevre için su, hava ve toprak gibi doğal kaynakların temiz tutulması, uygun kullanılması ve ağaç dikilmesinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca konuyla ilgilenen sivil toplum kuruluşları temel düzeyde tanıtıldı. Plastik, kâğıt, pil ve cam gibi maddelerin toplanma şekilleri ve tekrar kullanıma sunulma alanları örneklendirildi. Bu sürecin çevreye olan katkıları vurgulandı. Sayılan maddelerden birini kullanmak ve farklı işlev kazandırmak suretiyle sürdürülebilirlikte rol alabilecekleri fark ettirildi. Etkinlikte öğretmenimiz, öğrencilerimizden okulumuzda bulunan geri dönüşüm kutuları uygulamalı olarak doğru kullanılması için çalışma yapmıştır. Öğrencilerimiz etkinlikleri ile farkındalık oluşturdular. Etkinlikte öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmıştır. Etkinlik sürecinde öğrenciler, hem çok keyif almış, hem de güzel bir etkinlik ortaya çıkarmışlardır.

 

Ekolojik Okullar çalışmamız paralelinde yürütülen etkinlik için Şadiye ÇAKIR, Figen ÖZCAN ve Özlem GELİŞLİ öğretmenlerimize ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. 

 

Ara

 

Değerler Eğitimi Kapsamında Kasım ve Aralık ayını kapsayacak "YARDIMLAŞMA" değerimiz amacı ile yürütülen proje çalışmamız sonuca yaklaşıyor. Görevli öğrencilerimiz proje tanıtımı yaparken sınıf temsilcilerini de belirlediler, Kasım ayı sonuna kadar aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler. "EŞYALARINI PAYLAŞ ARKADAŞINLA YAKINLAŞ" projemiz ile Güneydoğu bölgesinde iletişim sağladığımız 2 okulumuzun öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılama amacımıza kıymetli velilerimizin de desteği ile çok yaklaştık. Öğrencilerimiz temin edilen yardımları kolilemeye başladılar. Değerler eğitimi çalışmamızı yürüten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Tuğba ERSİN EZRİK ve Rehberlik Öğretmenimiz Arzu KALINCI DÜNYA süreçte aktif rol alarak çalışmamıza büyük destek sağladılar. Proje tanıtımı amacıyla hazırlanan broşürlerimizden ve çalışmalarımızı içeren görseller ile koridor panomuzu hazırladık. Kıymetli velilerimiz, Kasım ayı sonuna kadar devam eden projemiz için desteğiniz ve yardımlarınız için şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Ara

Uzman Klinik Psikolog Merve AKDİKMEN, Uzman Klinik Psikolog Kenza DOĞAN, Psikolog Cansu PALA nın katılımları ile 2 Aralık Perşembe günü okulumuzda "Özgül Öğrenme Güçlüğü ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozuklukları" Seminerleri Gerçekleştirildi. Persona Psikoterapi ve Psikolojik Danışmanlık kurumuna, kurum sahibi Nazan hanıma katkıları için teşekkür ediyoruz.

Ara

29/11/2021 Pazartesi günü saat 18,30 da Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından "Olumlu Ebeveyn Tutumlaru, Aile İçi İletişim ve Şiddetin Önlenmesi" veli semineri gerçekleştirildi. Bu etkili çalışma için Rehber öğretmenimiz Arzu KALINCI DÜNYA ve katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz. 

Kas

2021/2022 eğitim öğretim yılında okulumuzda yürütülen projeler arasında yer alan Ekolojik Okullar Projesi kapsamında proje yürütücüsü öğretmenlerimiz Şadiye ÇAKIR, Özlem GELİŞLİ, Figen ÖZCAN ve Şener KARABİNA koordinesinde eş zamanlı olarak tüm sınıflarımızda etkinlikler uygulanmaya devam ediyor.Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olan Ekolojik Okullar proje çalışmasının öğrencilerimizde oluşturduğu güzel yansımalar bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimizin gereksinimleri ve bireysel farklılıklarını dikkate alarak onların motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişimini destekleyecek, öz bakım becerilerini kazandıracak, sevgi, saygı, iş birliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi duygu ve davranışları içerecek şekilde planlanmış ve etkinlikler başarıyla gerçekleştirilmiştir. Etkinlikler oyun temelli düzenlenerek uygulanmıştır. Etkinlikler sonucunda hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışları geliştirilmesine yönelik hedefler gerçekleştirilmiştir.

Kas

2021/2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yürütülen Ekolojik Okullar projesi kapsamında Okul timinde bulunan öğrencilerimiz proje yürütücü öğretmenlerimiz Şadiye ÇAKIR, Özlem GELİŞLİ ve Şener KARABİNA rehberliğinde toplantılarını gerçekleştirdiler. Çalışmalarında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Haz

21 Haziran-2 Temmuz arasında okulumuzda uygulanmakta olan " Telafide ben de varım"  programı kapsamında okulumuzda da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Program kapsamında sabahçı devremiz sınıfları bir araya gelerek okul bahçesinde beden eğitimi etkinlikleri, temassız bahçe oyunları, koşu oyunları oynayarak neşeli vakit geçirmişlerdir.

 Etkinlikleri gerçekleştiren sabahçı devre öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

 

Haz

Okulumuz Ana Sınıfı öğrencileri 17 Haziran 2021 Perşembe ve 18 Haziran Cuma günü öğretmenleri gözetiminde  derslerinde birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimizin gereksinimleri ve bireysel farklılıklarını dikkate alarak onların motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişimini destekleyecek, öz bakım becerilerini kazandıracak, sevgi, saygı, iş birliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi duygu ve davranışları içerecek şekilde planlanmış ve etkinlikler başarıyla gerçekleştirilmiştir. Etkinlikler oyun temelli düzenlenerek uygulanmıştır. Etkinlikler sonucunda hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışları geliştirilmesine yönelik hedefler gerçekleştirilmiştir.

 

Çalışmalarda emeği geçen Anasınıfı Öğretmenlerimiz Sevgi KAZOĞLU,Şerife Can ve Emine EREN 'e çok teşekkür ediyoruz.