4/G SINIFINDAN BASİT ELEKTİRİK DEVRELERİ ETKİNLİĞİ

4/G Sınıfı 1. Dönem Fen Bilimleri çalışmalarında Fahrettin TOPUZ yönlendirmesi ile Fen Bilimleri dersinde Basit Elektrik Devreleri çalışması etkinliği gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz " Basit Elektrik Devreleri " teması, " Basit elektrik devresini oluşturan devre elemanlarını işlevleri ile tanır ", " Çalışan bir elektrik devresi kurar ", "Evde ve okuldaki elektrik düğmelerinin ve kabloların birer devre elemanı olduğunu bilir." kazanımları ile ilgili olarak çalışmalarını yürütmüştür. Öğretmenimizin açıklamaları ve anlatımı ile konuyu öğrendikten sonra daha iyi yaşanılabilir bir çevre için enerji kaynaklarımızın tasarruflu olarak kullanılmasının önemi üzerinde duruldu. Ayrıca konuyla ilgilenen sivil toplum kuruluşları temel düzeyde tanıtıldı. Bu sürecin çevreye olan katkıları vurgulandı. Sayılan devre elemanları kullanılarak Basit Elektrik Devresi oluşturuldu. Etkinlikte öğrencilerin yaşam için gerekli kaynakları, kaynakların tasarruflu kullanımına yönelik bilgi ve becerileri kazanmaları amaçlanmıştır. Etkinlik sürecinde öğrenciler, hem çok keyif almış, hem de güzel bir etkinlik ortaya çıkarmışlardır.

Etkinlik için Fahrettin TOPUZ öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

06-01-202206-01-202206-01-202206-01-202206-01-2022

Yayın: 06.01.2022 - Güncelleme: 06.01.2022 11:59 - Görüntülenme: 372