T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - İzmirlioğlu İlkokulu

DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA OCAK AYINDA DEĞERİMİZ "DÜRÜSTLÜK"

 

Değerler Eğitimi Kapsamında Ocak ayında değerimiz "DÜRÜSTLÜK". Değerler eğitimi çalışmamızı yürüten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Tuğba ERSİN EZRİK ve Rehberlik Öğretmenimiz Arzu KALINCI DÜNYA süreçte aktif rol alarak çalışmamıza büyük destek sağlamaktadırlar.

 

Toplumsal yapının düzenli ve sağlıklı şekilde oluşturulması ve devam ettirilmesi için değerler oldukça önem taşıyor. Toplumu oluşturan tüm bireylerin ortak ve olumlu değerlere sahip olması, o toplumun gelişmişlik seviyesini ve toplumsal yapının sağlıklı şekilde işlemesini doğrudan etkiliyor. Toplumun bu ideal ve doğru değerlere sahip olması, tarihte de daha kalıcı bir yere sahip olmasını ve daha başarılı nesiller yetiştirmesini sağlıyor. Sonuçta yalnızca yazılı ve hukuki kurallar ile, hiçbir ahlaki değere sahip olmadan, huzurlu bir toplum hayal etmek de mümkün olmuyor. Bu değerlerin toplumun tüm fertlerine doğru şekilde aktarılması ise, her konuda olduğu gibi, eğitim ile mümkün oluyor. Eğitim sistemi, ideal bir toplum oluşabilmesi için, hem evrensel hem de kültürel değerleri bireylere aktarmakta oldukça önemli rol oynuyor. Bunun başarılı şekilde gerçekleşmesi ise, hâlihazırda okulumuzda da uygulanmakta olan değerler eğitimi ile mümkün olmaktadır.

 

Okullarımız çocukların ahlaki gelişimine katkıda bulunacak ve karakterlerinin sağlam şekilde oluşmasını sağlayacak değerleri aktarma konusunda da sorumluluk alıyor. Çocukların mevcut toplumsal ve evrensel değerleri benimsemesi ve yeniden üretebilmesi, okulumuzda da aktif olarak uygulanan değer eğitimi etkinlikleri ve değerler eğitimi proje örnekleri ile mümkün oluyor.

 

19-01-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2022 - Güncelleme: 19.01.2022 10:34 - Görüntülenme: 285
  Beğen | 5  kişi beğendi