T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - İzmirlioğlu İlkokulu

EKO OKULLAR PROJE GEZİSİ

 

3/A, 3/D, 4/H Sınıflarımız, sınıf öğretmenleri aynı zamanda okulumuz Ekolojik Okullar Projesi yürütücüsü öğretmenlerimiz Şadiye ÇAKIR, Figen ÖZCAN,Şener KARABİNA ve Özlem GELİŞLİ rehberliğinde 10 Aralık 2021 Cuma günü Kdz. Ereğli Belediyesi Atık Toplama Sahası Gezisi gerçekleştirildi. Gezi, tanıtım ve çalışma amaçları konusunda Çevre Mühendisi İlkay KAYNAK hanımın katkıları için ayrıca teşekkür ediyoruz.

 

Eko Okullar yıllık çalışma planına uygun olarak, öğrencilerimiz "Doğada Hayat" ünitesinde "Doğayı ve çevresini temiz tutma konusunda duyarlı olur. ", " Geri dönüşümü yapılabilecek maddeleri ayırt eder." kazanımıyla ilgili olarak çalışmalarını yürütmüştür. Öğretmenlerimiz gezi çalışması ile açıklamaları ve anlatımı ile konuyu öğrendikten sonra daha iyi yaşanılabilir bir çevre için su, hava ve toprak gibi doğal kaynakların temiz tutulması, uygun kullanılması ve ağaç dikilmesinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca konuyla ilgilenen sivil toplum kuruluşları temel düzeyde tanıtıldı. Plastik, kâğıt, pil ve cam gibi maddelerin toplanma şekilleri ve tekrar kullanıma sunulma alanları örneklendirildi. Bu sürecin çevreye olan katkıları vurgulandı. Sayılan maddelerden birini kullanmak ve farklı işlev kazandırmak suretiyle sürdürülebilirlikte rol alabilecekleri fark ettirildi. Etkinlikte öğretmenimiz, öğrencilerimizden okulumuzda bulunan geri dönüşüm kutuları uygulamalı olarak doğru kullanılması için çalışma yapmıştır. Öğrencilerimiz etkinlikleri ile farkındalık oluşturdular. Etkinlikte öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmıştır. Etkinlik sürecinde öğrenciler, hem çok keyif almış, hem de güzel bir etkinlik ortaya çıkarmışlardır.

 

Ekolojik Okullar çalışmamız paralelinde yürütülen etkinlik için Şadiye ÇAKIR, Figen ÖZCAN ve Özlem GELİŞLİ öğretmenlerimize ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. 

 

13-12-202113-12-202113-12-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2021 - Güncelleme: 13.12.2021 17:30 - Görüntülenme: 497
  Beğen | 108  kişi beğendi