MİLLİ KÜLTÜR ÖĞELERİMİZ MANİLER

3/H Sınıfımızın Kültür Mozaiğimiz (Our Culture Mosaic) projesi kapsamında maniler etkinliğini izliyoruz...

Projede kültürel miras bilincini artırmak ve bir anlayış geliştirmek kültürel mirasın korunması, yaşadığımız çevredeki kültürel varlıklara karşı sahiplik ve sorumluluk duygusu kazandırmak projemizin ana hedefleri arasındadır. Bu hedef doğrultusunda milli kültür ögelerimiz; geleneklerimiz, göreneklerimiz, geleneksel çocuk oyunlarımız, yöresel kıyafetlerimiz, el sanatları, yöresel yemekler, mimari eserler, yöresel müzikler konularında etkinlikler düzenlenecektir. Proje sonunda öğrencilerin kültürlerine daha fazla sahip çıkmalarını sağlayacak ilgi ve farkındalığı kazanmaları, farklı kültürlerin ritüellerine karşı hoşgörülü bakmayı öğrenmeleri, ana dilde ve yabancı dilde iletişim becerilerinin ve dijital yetkinliklerinin artması beklenmektedir.

Yayın: 22.12.2020 - Güncelleme: 22.01.2024 21:21 - Görüntülenme: 767