KELİME OYUNU

Bu oyun gibi ailecek oynanacak oyunlar evde zaman geçirmenin en güzel yollarından biridir. Oyunumuz, kelime bilgisi gerektiriyor ama okul öncesi çocuklarla da oynamak mümkün. Büyük-küçük herkes oynayabilir. Üstelik hiçbir malzeme gerektirmez.

Oynanışı şöyle: Oyunda ebe veya kural koyucu olan kişi, bir ses öbeği verir. Örneğin, A ve Y harflerinin bir araya gelmesiyle oluşan "AY" sesini belirlemiş olalım. Tüm oyuncular, belirli bir süre içerisinde "AY" sesiyle başlayan kelimeler bulmalı. Ayna, ayraç, aydın, ayı, ayakkabı...

En çok kelimeyi bulan, o seti kazanır. Materyal gerektirmeden ailece oynanabilecek oyunlar arasında, oldukça tercih edilen bir oyundur.

Kelime Bulma Oyununun Çocuklara Faydası:

Kelime bulma oyunu çocukların kelime haznesini ve hızlı düşünme becerisini geliştiren, kolay bir oyundur.

11-04-2021

Yayın: 11.04.2021 - Güncelleme: 28.01.2024 17:59 - Görüntülenme: 184