T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - İzmirlioğlu İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Türkiye genelindeki tüm eğitim kademelerine yönelik hayata geçirilen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi, anadilimizin derinliklerini ve zenginliklerini öğrencilerimize öğretmeyi hedefliyor. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan projede, Türkçemizin kelime dağarcığı, deyimleri, atasözleri ve edebi eserleri aracılığıyla kültürel mirasın yeni nesillere aktarılması sağlanıyor.

Dilin doğru ve etkili kullanımı konusunda farkındalık kazandıran proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar, yarışmalar ve okuma etkinlikleri sayesinde öğrencilerimiz, Türk dilinin tarihi ve kültürel geçmişini eğlenceli ve öğretici bir şekilde öğrenme fırsatı buluyor.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, sadece öğrencilerin dil becerilerini geliştirmekle kalmayıp, Türk kültürünün de yeni nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynuyor. Proje süresince Türkiye genelinde farklı şehirlerde uygulanacak etkinliklerle binlerce öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında İlkokul Kademesi Ekim Ayı Eylem planında yer alan Eş Anlamlı Kelimeler için pano çalışması yapılmıştır. Panoyu hazırlayan 2 / G sınıf öğretmeni Sevda MERT ve 3 / E sınıf öğretmeni Özlem GELİŞLİ öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

14-10-2024

11-10-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.10.2024 - Güncelleme: 14.10.2024 15:52 - Görüntülenme: 32
Kaynak: https://tegm.meb.gov.tr/www/dilimizinzenginlikleriprojesiuygulamakilavuzuveeylemplanlariyayimlandi/icerik/1043
  Beğen | 10  kişi beğendi