1/D SINIFININ GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI ETKİNLİĞİ

1/D Sınıfı 15 Haziran 2021 Salı ve 16 Haziran 2021 Çarşamba günü öğretmenleri Özgür ÖZÇAKIR gözetimde "Geri Dönüşüm Kutuları" etkinliği gerçekleştirdi. Öğretmenimizin açıklamaları ve anlatımı ile konuyu öğrendikten sonra daha iyi yaşanılabilir bir çevre için su, hava ve toprak gibi doğal kaynakların temiz tutulması, uygun kullanılması ve ağaç dikilmesinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca konuyla ilgilenen sivil toplum kuruluşları temel düzeyde tanıtıldı. Plastik, kâğıt, pil ve cam gibi maddelerin toplanma şekilleri ve tekrar kullanıma sunulma alanları örneklendirildi. Bu sürecin çevreye olan katkıları vurgulandı. Sayılan maddelerden birini kullanmak ve farklı işlev kazandırmak suretiyle sürdürülebilirlikte rol alabilecekleri fark ettirildi. Etkinlikte öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmıştır. Etkinlik sürecinde öğrenciler, hem çok keyif almış, hem de güzel bir etkinlik ortaya çıkarmışlardır.

Ekolojik Okullar çalışmamız paralelinde yürütülen etkinlik için öğrencilerimiz ile Özgür ÖZÇAKIR öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Yayın: 22.06.2021 - Güncelleme: 22.06.2021 22:27 - Görüntülenme: 179