EMİNE EREN ÖĞRETMENİMİZDEN "EL- GÖZ KOORDİNASYON ÇALIŞMASI" ETKİNLİĞİ

Okulumuz Anasınıfı B Şubesi öğrencileri 158 Haziran 2021 Cuma günü öğretmenleri Emine EREN tarafından hazırlanan el göz koordinasyon çalışmasını sizlere sunuyoruz. El-göz koordinasyonu ya da göz-el koordinasyonu gözlerimizin algıladığı bilgiyi (görsel uzaysal algı) ellerimizin bir hareketi gerçekleştirmesi için yönlendirmede kullanan bir aktivite gibi eller ve gözlerin eş zamanlı kullanımını gerektiren aktiviteler yapabilme kabiliyetidir. Dikkatimizi bir uyarıcıya yöneltmek ve beynin, bir alan içinde vücudun nereye konumlandığını anlamasına yardım etmek için gözlerimizi kullanırız (kendini algılama). Görsel bilgileri baz alıp belli bir işi eş zamanlı olarak yapabilmek için ellerimizi kullanırız. El-göz koordinasyonu, gözlerimize ulaşan uyarana göre ellerimizi yönlendirmemiz gerektiğinden karmaşık bir bilişsel beceridir. El-göz koordinasyonunun geliştirilmesi özellikle normal çocukluk gelişimi ve akademik başarı için önemlidir ancak yetişkinlerin de gündelik hayatta sayısız eylem için kullandığı mühim bir beceridir. Gündelik hayatta yaptığınız çoğu eylem belli derecede el-göz koordinasyon kullanır, işte bu yüzden mümkün olduğu kadar gelişmiş olduğundan emin olmak gerekir. Genel olarak konuşacak olursak, bir durum için uygun olmayan bir davranışı düzeltmek için görsel bilgileri kullanırız, bu yüzden bu bilişsel beceri bu kadar önemlidir.

Etkinlik için Emine EREN öğretmenimize teşekkür ediyoruz

Yayın: 20.06.2021 - Güncelleme: 20.06.2021 00:15 - Görüntülenme: 191