T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - İzmirlioğlu İlkokulu

ANASINIFLARI ŞUBELERİMİZDEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en önemli olaylardan biri Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıdır. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a ayak basarak "Kurtuluş" yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul'dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. 
Her yıl 19 Mayıs, ülkemizde Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. 19 Mayıs, ülkemizde gençliğimize verilen değer, gençliğin önünün açılması ve ülke olarak geleceğimize genç neslimizle yürüyeceğimiz anlamına gelir.

Okulumuz Anasınıfları  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın anlamına ve önemine yakışır bir coşku ile bayramı yaptıkları  çeşitli çalışmalar, şiir ve şarkılar ile doyasıya kutlamışlardır. Bizlerde herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102.yılı kutluyor ve okulumuz Anasınıfları Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı güzel videoları sizler için paylaşıyoruz.

Bu güzel çalışma için emeği geçen Ana Sınıfı Öğretmenlerimiz Tuğba ALDIRMAZ, Emine EREN, Sevgi KAZOĞLU ve Şerife CAN'a çok teşekkür ediyoruz...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.05.2021 - Güncelleme: 20.05.2021 00:42 - Görüntülenme: 472
  Beğen | 94  kişi beğendi