2/A SINIFININ "DÜNYANIN HAREKETLERİ" ETKİNLİĞİ

2/A Sınıfı 14 Haziran 2021 Pazartesi günü öğretmenleri Şadiye ÇAKIR gözetimde Hayat Bilgisi dersinde oyun hamurlarından Dünya'nın şekli etkinliği gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz "Doğada Hayat" teması ve "Dünya'nın şekli ve hareketlerinin insan yaşamına etkilerini araştırır.", "Doğa olaylarını tanır. " kazanımıyla ilgili olarak çalışmalarını yürütmüştür. Gün, ay, yıl ve mevsimlerin oluşum süreci basit bir şekilde ele aldılar. Gün ve yılın oluşumu açıklanırken Dünya'nın kendi etrafında dönmesi (dönme) ve Güneş'in etrafında dolanması (dolanma) olgularından haberdar oldular. Etkinlikte öğrencilerin görsel yorumlama ve el becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin duygu ve düşüncelerini kendi yorumlarını da katarak özgün eserler ortaya çıkarmaları amaçlanmıştır. Etkinlik sürecinde öğrenciler, hem çok keyif almış, hem de güzel bir etkinlik ortaya çıkarmışlardır.

Etkinlik için Şadiye ÇAKIR öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Yayın: 16.06.2021 - Güncelleme: 16.06.2021 00:03 - Görüntülenme: 2229