2/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ETKİNLİĞİ

Okulumuz 2/A Sınıfı öğrencileri 15 Haziran 2021 Salı tarihinde öğretmenleri Şadiye ÇAKIR gözetiminde " Uzunluk Ölçüleri" etkinliğini gerçekleştirmişlerdir. "Tartma" ünitesinde "Nesneleri standart araçlar kullanarak kilogram cinsinden tartar ve karşılaştırır" , "Kütle ölçme birimiyle ilgili problemleri çözer kazanımlarına uygun olarak çalışmalar yürütülmüştür. Etkinlikte öğrenciler standart ölçme birimlerini tanıdılar. Standart ölçme kilogram ile tartımlar yaptılar. Tartım tahminleri ve sonucun tahminler ile karşılaştırmalarını yaptılar. Tartılan farklı ağırlıkları karşılaştırma çalışmaları yaptılar. Öğrenciler etkinlikte sınıfta standart ölçme biriminin öneminin fark ettirilmesi ve kütlelerin kilogram cinsinden ölçülmesi, verilen nesnelerin kütlelerine göre sıralanması hedeflenmiştir. Standart olmayan birimlerle sıvıların miktarının ölçülmesi ve daha sonra da standart olmayan küçük birimler kullanarak iki farklı kabın kapasitesinin karşılaştırılması kazanımlarına da etkinlikte yer verilmiştir.  Etkinlikler sonucunda hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışları geliştirilmesine yönelik hedefler gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikler için Şadiye ÇAKIR öğretmenimiz ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Yayın: 17.06.2021 - Güncelleme: 17.06.2021 00:05 - Görüntülenme: 2404
  Beğen | 2030  kişi beğendi